... Bezoek ons op Google+ ...

De Schans Uden

Al 30 jaar het alternatief voor de sneeuw.

Contact gegevens

Bezoekadres:
Ariekesweg 1
5406 XR  Uden

Postadres:
Postbus 332
5400 AH  Uden

0413 - 26 71 76

Nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief

Klik op onderstaande link om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief

Zoek onderwerp

   

Lessen

De Ski- en snowboardschool van Ski- & Snowboardclub de Schans bestaat uit een team van enthousiaste leraren. Onder hun leiding kunt u bij de Schans veilig leren skiën of snowboarden. Wilt u uw techniek verder perfectioneren, dan bent u bij ons aan het goede adres. Voor zowel beginnende- als (ver)gevorderde skiërs en snowboarders biedt onze vereniging een uitgebreid lesprogramma.


Proeflessen

Indien u beginner bent en u twijfelt nog of u wilt gaan skiën of snowboarden, kunt u  een proefles  volgen voor een eerste kennismaking met de wintersport. Een proefles duurt 30 minuten en kost € 7,50. U kunt daarna direct inschrijven indien u dit wenst.

Tijdens de OPEN DAGEN op ZATERDAG 20 en ZONDAG 21 SEPTEMBER kan aan proeflessen meegedaan worden voor € 5,00 per les.
 

Cursussen

De groepscursussen starten twee keer per seizoen. Op 3 oktober start cursusperiode 1. Deze wordt in december afgerond.

De tweede cursus start op maandag 5 januari 2015 (cursusperiode 2). Deze lessen zijn voor de carnaval afgerond. Bij voldoende belangstelling starten wij tussendoor met extra groepen.

Het minimaal aantal deelnemers in een groepscursus is 5 cursisten. Groepen worden ingedeeld op leeftijd (junior lessen) en niveau.

Voor het deelnemen aan groepscursussen moet u lid zijn/worden van de vereniging.


Skicursussen Junior

 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Groepsgrootte: 5- 8 skiërs
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 min per les

Kinderen kunnen voor skiles bij ons terecht vanaf  4 jaar of als ze tijdens de cursus 4 jaar worden. Tijdens onze lessen is er ruim aandacht voor vertrouwen en natuurlijk voor veel plezier.

Omdat wij vertrouwen heel belangrijk vinden, hebben de kleinste kinderen les van twee leraren. Daarnaast skiet de leraar vaak met een kind individueel mee. Hierdoor moeten de kinderen soms op elkaar wachten. Op deze manier proberen we de veiligheid te waarborgen. En de kans dat kinderen angstig worden en het plezier in skiën verliezen, te verkleinen. Ook kinderen die al kunnen skien kunnen bij ons terecht om de techniek te verbeteren.
 

Snowboardcursussen Junior 

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Groepsgrootte: 5-8 snowboarders
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 min per les

Kinderen kunnen voor snowboardles bij ons terecht vanaf 8 jaar of als ze tijdens de cursus 8 jaar worden. Tijdens de cursus leren ze de beginselen van snowboarden.

Ook kinderen die al kunnen snowboarden kunnen de techniek bij ons verbeteren in onze gevorderden lessen.
 

Ski- en Snowboardcursussen Senior

 • Groepsgrootte: 5-8 skiërs
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 min per les

Voor de volwassenen bieden wij ook ski- en snowboardcursussen aan . U leert in een groep van uw eigen niveau, van een van onze professionele leraren, de beginselen van het skiën of snowboarden, of verbeterd uw eigen techniek.
 

Privélessen skiën en snowboarden

Privéles heeft vele voordelen. Zo heeft u alle aandacht voor u alleen U bepaalt zelf het aantal lessen dat u volgt en de tijdstippen waarop u beschikbaar bent. Wanneer u  niet kunt op de afgesproken tijd (en u belt 24 uur van te voren af) dan kunt u deze les op een ander tijdstip inhalen. Liever met iemand samen les, wij geven privéles tot 4 personen. Voor het volgen van privéles hoeft u geen lid te zijn van de vereniging.

 • Leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Groepsgrootte: max 4 skiërs/snowboarders
 • Aantal lessen: zelf te bepalen
 • Duur: 50 min per les


Bent u een vergevorderde skiër, en op zoek naar net een beetje meer uitdaging? Dan bieden we trainingen aan. Voor meer info kijkt u op onze team pagina
 


De kosten

U kunt de actuele tarieven vinden  op onze website.
 

Inschrijven

Inschrijven voor ski- of snowboardlessen kan bij de infobalie tijdens de openingstijden of via deze website. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. Als u definitief bent ingepland krijgt u van ons bericht.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Helaas is dit organisatorisch niet altijd mogelijk. Hoe meer voorkeurstijden u vooraf kenbaar maakt, hoe groter de kans dat uw wensen ook ingewilligd kunnen worden.


Voorskiën/boarden

Wanneer u geen beginner meer bent, en u kiest voor een cursus, dan proberen wij u in te delen in een groep met skiërs of snowboarders van hetzelfde niveau. Om deze groepen zo goed mogelijk samen te stellen raden wij u aan om voor te komen skiën of boarden.

Het voorskiën/boarden voor cursus 1 is op de volgende dagen:

- zaterdag 20 september van 11.00 tot 15.00 uur
- zondag 21 september van 11.00 uur tot 15.00 uur


Kunt u niet aanwezig zijn op een van deze dagen, maak dan een afspraak via de mail planning@deschans-uden.nl
 

Kleding en materiaal

Draag op de baan gemakkelijk zittende kleding en kleding die tegen een stootje kan. Het dragen van handschoenen en kleding met lange mouwen is verplicht! Het dragen van een skihelm wordt aangeraden. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het dragen van een helm verplicht.

Ski- & Snowboardclub De Schans stelt gratis de benodigde ski’s/snowboards, stokken, schoenen en kinderhelmen beschikbaar.
 

De eerste les

Nadat u de bevestiging heeft ontvangen dat u ingedeeld bent, dient u op de dag van de eerste les voordat de eerste les begint, te betalen bij de infobalie. U kunt aan de balie pinnen of contant afrekenen. Betaling met een creditcard is niet mogelijk.

U wordt verzocht in verband met de drukte bij de eerste les minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn!! Als u betaald heeft kunt u uw materiaal bij de materiaalbalie gaan halen.

Als u nog geen lid bent kunt u meteen lid van de vereniging worden (geldt voor groepscursussen). 

Heeft u vragen of opmerkingen aangaande lessen e.d. kunt u een mail sturen naar planning@deschans-uden.nl. Wij maken u erop attent dat de planning van alle lessen door vrijwilligers wordt gedaan. Dit betekent dat wij niet iedere dag kunnen reageren op uw mail. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Wij hopen u te ontmoeten op onze accommodatie.   

De Schans promo

Sponsoren

Buienradar